понедељак, 6. јул 2015.

Proizvod meseca | ružina vodica

Odnedavno pazim na sastav proizvoda za negu i trudim se da oni budu što prirodniji. Jedna od stvari koje redovno koristim u više namena i jako mi prija je ružina vodica, tako da ovonedeljni post posvećujem upravo njoj. Ukoliko želite da saznate na koje sve načine možete koristiti ovaj povoljan a dobar proizvod, kao i kako on deluje na kožu, nastavite da čitate. :)





Ružina vodica je potpuno prirodan proizvod koji se preporučuje svima, bez obzira na tip kože, jer ne izaziva neželjene reakcije. Najviše će prijati onima sa suvom i osetljivom. Prednost ovog u odnosu na ostale proizvode za lice je što će izvući sav nataloženi sebum, ali neće isušiti kožu.  Ukoliko je nanesete u vidu losiona na telo i lice, sprečiće nastanak opekotina od sunca. Ona hidrira, zateže pore, smanjuje crvenilo, umiruje upaljenu kožu, a posebno se preporučuje tinejdžerima, jer umanjuje mogućnost nastanka akni i bubuljica.

Koristim je kao:
  • losion za skidanje šminke - odlično radi ovaj posao, čak i kada je u pitanju vodootporno šminka sa očiju
  • tonik - nekoliko puta dnevno, obavezno ujutro i uveče, i vidim poboljšanja na koži 
  • kao obloge za podočnjake - na pola tufera stavim nekoliko kapi vodice i onda ga držim 20ak minuta ispod očiju. Podočnjaci su manje vidljivi i taj predeo je hidriran.
  • dodatak šamponu i za ispiranje kose - pomešam šolju vode sa 2 kašike vodice i kosa nakon toga bude nahranjena, blistava i mirišljava. Takođe smiruje eventualne upale na temenu i pri dužem korišćenju utiče na brži rast kose.
  • vodicu za ispiranje usne duplje - odlično uklanja loš zadah 
  • bazu za šminkanje - pri čemu produžava trajanje šminke i daje koži prirodan sjaj
  • sprej za telo - ne tako dugotrajan, ali sa lepim prirodnim mirisom. Takođe je koristim i kao sprej za posteljinu, pa me miris opusti i lakše zaspim
  • kupku - u vodu dodam nekoliko kašika vodice i par latica ruže. Koža tela mi je nakon 20ak minuta  veoma mekana i glatka
  • aftershave - jer umiruje crvenilo i upalne procese
  • dodatak kremama 

Ružinu vodicu možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane, a neki od brendova koji je proizvode su Sahul, Sahul Rozal, Aqua Rosae. Količina i cena su im slične, uglavnom se dobija oko 50ml za oko 200 dinara. Ukoliko želite da naručite sa Interneta, odaberite Rose of Bulgaria ili Rose Petals. Još jedna opcija je kataloška prodaja Farmasi. Ja sam u nekom od prethodnih kataloga 225 ml vodice platila oko 200 dinara. Međutim, nju ne preporučujem je za ispiranje usne duplje zbog sastava u kome se nalaze i:

- Aroma, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Takođe, ružinu vodicu možete i same da napravite veoma brzo i lako, a više o tome ovde. Tada je njen rok trajanja maksimum 14 dana, jer ne sadrži konzervanse. Preporučuje se čuvanje u frižideru. :)

Nadam se da ste odlučile na kupovinu ovog proizvoda, javite mi ako je tako. :) Da li vi koristite vodicu? Kako? Postoji li još neki prirodan višenamenski proizvod koji koristite?
Do sledećeg puta, T. 



7 коментара: