уторак, 4. август 2015.

Diy | Piling za telo od kafe

Ovo što vidite na fotografiji ispod nisu čokoladni kolači, već piling od kafe. :) Ukoliko volite miris i ukus kafe, obožavaćete ga. Koristim ga već duže vreme i uživam u tome, pa sam rešila da recept podelim sa vama. Jako je jednostavan, brzo se pravi i potrebno je malo sastojaka. Ukolite imate osetljivu kožu a želite piling koji nije suviše grub a oporaviće je, nastavite da čitate.


Ovaj scrub uklanja mrtvi sloj ćelija, koža je nakon korišćenja glatka i sveža, bez iritacija. Takođe  ubrzava cirkulaciju.  Uz redovno korišćenje ovog pilinga, vežbanje i zdravu ishranu utiče na otklanjanje celulita. :)


Potrebno vam je:



  • 5 kašika istopljenog kokosovog ulja
  • 2 kašike sveže kafe (ne taloga)
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone

Sve što treba da uradite je da sve sastojke pomešate, a onda prespete u kalupe za led i stavite u zamrzivač na 25 minuta. Ukoliko nemate modle, smesu možete da ravnomerno rasporedite na papir za pečenje, stavite u zamrzivač i nakon 25 minuta, dobijenu smesu sečete nožem na proizvoljne komade. Koristite ga tako što ćete kružnim pokiretima masirati lice, izbegavajući predeo oko očiju. Isperite mlakom vodom i obrišite lice papirnim ubrusom. Za lice i telo ovaj piling koristim 2 puta nedeljno. Bolji efekat je kada ga koristite na koži koju niste prethodno navlažili. Preporučujem da dobijeni piling čuvate u tegli u frižideru.

Kokosovo ulje hrani kožu, obnavlja zaštitni sloj kože i pomaže u nestajanju ožiljaka. U ovom pilingu ima ulogu da omekša i hidrira kožu. Takođe je odličan za uklanjanje prljavštine. Prirodni sastojci su najbolje rešenje i drago mi je što se devojke sve više okreću njima.

Kafa je pogodna za korišćenje za sve tipove kože. Uspešno rešava problem sa aknama, suvom kožom i ekcemom. Sadrži kofein koji prodire u kožu i daje joj energiju.

Smeđi šećer je nežan i ne oštećuje kožu. Zavisno od njegove količine, piling će biti slabiji ili jači. Umesto njega možete koristiti beli šećer (koji je odličan za grublji piling stopala)  ili kukuruzno brašno.

I to je to, vrlo brzo i jednostavno, a delotvorno. Da li ćete probati ovaj piling? Koji DIY proizvode redovno koristite? :)






16 коментара:

  1. Ja obozavam piling od kafe, ali nemam neki recept za pripremu vec samo osusim talog i utrljavam u kozu. Koristim ga samo za telo, za lice nisam probala. Ideja ti je super, izgleda preslatko ^_^

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možeš da dodaš i med i onda deluje još bolje.
      Hvala ti. Par puta sam došla u iskušenje da gricnem jedno haha. :)

      Избриши
  2. Ideja je bas dobra, ova srca preslatko izgledaju. :)

    ОдговориИзбриши
  3. I ja pravim piling od kafe, ali od taloga, maslinovog ulja i mleka. I super mi je.
    Srculenca su preslatka :)

    ОдговориИзбриши
  4. Odlično zvuči. Probaću prvom prilikom. Hvala ti. :)

    ОдговориИзбриши
  5. odlična ideja da ubaciš i kokosovo ulje, a kalupići su preslatki :D

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicna ideja! :) Probala bih sigurno, ali prvo moram nabaviti kokosovo ulje, a ni smedjeg secera nemam trenutno. Srculenca su mi preslatka, u prvi mah sam pomislila da je medeno srce u pitanju. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, mnogi su to pomislili. :) Kokosovo ulje ima mnogo namena, pisaću o njemu uskoro. :)

      Избриши